نتایج کمبود ویتامین D در سنین بالا

ویتامین دی نوعی ویتامین محلول در چربی است که در جذب کلسیم نقش مهمی را ایفا میکند بنابراین تقریبا میشود گفت کمبود ویتامین D یعنی کمبود کلسیم و استخوان پوکی.

دانشمندان هلندی گروهی شامل مردان و زنان ۵۵ تا ۶۵ ساله و گروه دیگری شامل افراد بالای ۶۵ ساله را طی یک دوره شش ساله مورد مطالعه قرار دادند.پژوهشگران می خواستند بدانند که آیا آنها می توانند وظایفی از قبیل بالا رفتن یا پایین آمدن از ۱۵ پله، برخاستن یا نشستن بر صندلی، قدم زدن برای پنج دقیقه در بیرون از خانه را انجام دهند یا نه.

1

آنها سپس با انجام آزمایش خون میزان ویتامین D آنها را اندازه گرفتند.محققان بعد از احتساب عواملی مثل سن، فعالیت جسمی و بیماری های مزمن، دریافتند که در هر دو گروه کمبود ویتامین D، به افزایش ناتوانی جسمی منجر شده است.موارد ناتوانی در میان اعضای گروه ۵۵ تا ۶۵ ساله که کمبود ویتامین D داشتند دو برابر افراد دیگر بود.کمبود ویتامین دی زمانی است که میزان آن در خون زیر ۲۰ نانوگرم در میلیمتر باشد و میزان عادی زمانی که بالاتر از ۳۰ نانوگرم باشد.نتایج این مطالعه در نسخه آنلاین نشریه اندروکرینولوژی و متابولیسم چاپ شده است.دکتر اولین سول از مرکز پزشکی دانشگاه وی یو در آمستردام گفت که این مطالعه ثابت نمی کند که کمبود ویتامین دی علت ناتوانی است.او گفت: "شاید قرص های ویتامین دی موثر باشد اما پیش از آنکه بتوان چنین فرضی داشت، باید آن را به صورت تصادفی آزمایش کنیم."تخمین زده می شود که ۹۰ درصد افراد مسن کمبود ویتامین دی دارند.این ویتامین از طریق تابش نور خورشید بر پوست یا از طریق بعضی مواد غذایی جذب می شود و نقش مهمی در سلامت استخوان و عضلات دارد.کمبود این ویتامین می تواند باعث پوکی و در نتیجه شکستگی استخوان شود.