دکتر یحیی پاسدار رییس دانشکده بهداشت کرمانشاه
Ø مصرف
لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود
مسمومیت ناشی از آلایندهها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و... ندارد.
Ø مصرف
روزانه حداقل دو لیوان شیر با چربی زیر 1.5 درصد و پنیر خنثیکننده سموم بهخصوص سربی
است که از سوختن بنزین و گازوئیل در هوا منتشر میشود.
Ø محصولات
لبنی غنی از پروبیوتیک با تقویت باکتریهای مفید بدن سبب کاهش جذب همه فلزات سنگین
موجود در هوای آلوده میشوند.
Ø سیب،
سرب را جذب میکند و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود.
Ø پرتقال،
لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجهفرنگی،
کیوی و غلات سبوسدار هم این خاصیت را دارند.
Ø منابع
غذایی حاوی ویتامین E مانند گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات
دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.
Ø ماهیهای
بخارپز، آبپز یا تنوری غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و سلنیوم میتوانند از اثرات زیان
بار ترکیبات التهابآور آلایندهها بکاهند.
Ø آب انار،
چای سبز، چای سفید و قهوه به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به دفاع بدن در برابر عوامل
اکسیدکننده کمک می کنند.